Jordforbedring i Rosenhaven

Har du undret dig over, hvorfor der vokser tagetes i Rosenhaven?

Årsagen er, at det er nødvendigt at forbedre jorden i Rosenhaven efter mange år med kun roser i haven.

Når der i en længere periode kun dyrkes roser, oplever man ofte, at jorden “går død”. Dette kaldes jordtræthed. Jordtræthed betyder, at der kommer ubalance i jorden, og der sker bl.a. en ophobning af jordnematoder (meget små rundorme).

Tagetes har vist sig at være særlig anvendelig, hvis man vil bekæmpe jordtræthed uden brug af kemiske midler. Brugen af tagetes som mellemafgrøde har vist sig at have flere fordele. Udover at bekæmpe jordnematoder så bevarer tagetes det øvrige liv i jorden. I modsætning til hvis man vælger at bruge kemiske midler, hvor alt liv i ca. 30 centimeters dybde bliver slået ihjel.

Det er altså derfor, at der nu på andet år står tagetes i Rosenhaven. Planen er, at når jorden igen er klar, så bliver bedene i Rosenhaven tilplantet med mindre vedligeholdelseskrævende planter samt en mindre andel roser.

Ind til da vil vi opfordre jer til at kigge nærmere på de nyttige tagetes. De står flot i øjeblikket!