Biodiversitetsprojektet

Biodiversitetsudvalget blev nedsat af Grundejerforeningen Kildemarkens bestyrelse i 2021.
Udvalget består af frivillige ildsjæle, der har sat sig følgende formål med arbejdet:

  • Fremme biodiversiteten på GFKs område.
  • Udarbejdelse af et forslag til hvordan GFK får mest biodiversitet for pengene – og så vidt muligt sparer penge på vedligeholdelse af GFKs område på længere sigt.
  • Udarbejder forslag til beplantning af Rosenhaven til sæson 2022.
  • Skabe synlighed, information og inspiration for beboerne på GFKs område.
  • Fremme interessen blandt beboerne mhb. inddragelse i aktiviteter der kan fremme biodiversiteten.

Hvem er vi?

Mathias StabækGFKs bestyrelse og initiativtager
Nadia BressendorffKildemarken 3
Maria JørgensenKildemarken 3
Katja EvensenSkovgården
Per SperlingKildemarken

Hvad sker der?
I denne sektion vil vi løbende opdatere på fremdrift og status på vores arbejde.


Oktober 2021 – af Nadia
Vi har i nogen tid været i gang med det nye biodiversitetsudvalg, som består af repræsentanter fra både Kildemarken, Skovgården og parcelhuskvarteret. Andelshaverne er også velkomne, men vi har endnu ikke fundet en repræsentant.

Vores smukke, men også gennemsnitlig kedelige fællesarealer byder på så mange muligheder for at skabe skønne områder med blomster og små oaser af insektvenlige tiltag, og netop derfor er der blevet lavet et udvalg, der nu giver os muligheden for at etablere forandringer, der blandt andet kan skabe rum for leg for børn og nydelse for voksne.
Vi har nu gået de grønne områder igennem og talt om, hvor vi kunne hjælpe naturen med at få skabt noget mere biodiversitet og har i den forbindelse haft eksperter med på råd, fra både Danmarks Naturfredningsforening, projekt ”Vildmedvilje”, DAB’s egne naturvejledere og der er mere i støbeskeen.
Vi ser ikke kun udvalget som en måde at få mere naturrigt område. Vi har også fokus på, at vi skal inddrage jer beboere, da vi har brug for frivillige hænder til både det kreative, det tunge og det hyggelige. Udvalget er åben for dialog omkring ideer, nysgerrige og/eller kritiske spørgsmål, så kontakt os endelig og lad os få en snak.
Vores fokus er at skabe noget der kan være til gavn for alle. Vi vil opdatere siden her løbende.